Pastasalade met tonijn

Geniet van een smaakvolle en voedzame maaltijd met deze heerlijke pastasalade met tonijn. Met een mix van verse groenten, pasta en malse tonijn biedt dit gerecht een perfecte balans tussen smaak en gezondheid. Een overheerlijke maaltijd voor 2 personen.

Instructies:

  1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. Was de basilicum. Pel de knoflook.
  2. Maal de pijnboompitten met de helft van de basilicum, de knoflook, 1 eetlepel water en 1 eetlepel olijfolie met de staafmixer tot een grove basilicumpasta.
  3. Maak de bosuitjes en de bleekselderij schoon. Snijd de bosuitjes in schuine ringen en de bleekselderij in boogjes.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie met de basilicumpasta in een kleine pan en smoor hierin de ringen bosui zacht. Voeg de bleekselderij en een paar lepels water toe en smoor de groente in enkele minuten beetgaar.
  5. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat de pasta uitlekken. Meng de gare groente door de goed uitgelekte pasta en laat het afkoelen. Maak de pasta op smaak met citroensap, veel klein geknipt basilicum en wat peper.
  6. Was het stuk komkommer en snijd het in lange reepjes. Was de tomaatjes en halveer ze. Laat de tonijn uitlekken en verdeel de tonijn in stukjes.
  7. Schik de reepjes komkommer, de tomaatjes en de stukjes tonijn naast de pasta.

Ingrediënten:

  • 200 gram volkorenpasta
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 1 bosje basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 bosuitjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • ca. ½ eetlepel citroensap
  • ½ komkommer
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 1 blikje tonijn in water
  • Peper

Meer recepten?

Ontdek een wereld van smaak en creativiteit – duik in onze uitgebreide collectie heerlijke recepten die je inspireren om de keuken in te duiken en nieuwe culinaire avonturen te beleven!

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Samen de beste
zorg dichtbij