Warme feestdagen met Omring

Thuiszorg stopt niet stipt om 17.00 uur. In de avonden en weekenden mogen onze cliënten blijven rekenen op ondersteuning. Dat geldt ook voor de kerstdagen en andere feestdagen. We spreken verzorgende IG Margo de Wolf en haar cliënt Angelina Bakema over cruciale zorg, op cruciale momenten.

Eigen regie, met een handje hulp

Angelina Bakema – ontvangt thuiszorg

Angelina: “Margo is één van de thuisverzorgenden die mij helpt. Het allerbelangrijkste voor mij is dat ze er ’s ochtends is om mij uit bed te helpen en in de avond om mij er weer in te leggen. En één keer in de week onder de douche. Dat geldt ook tijdens de kerstdagen.

Als Margo dienst heeft, dan staat ze op het vaste tijdstip op de stoep om mij te ondersteunen. Ik ben gehecht aan mijn zelfstandigheid, dus ik zoek zelf mijn kleding uit en ik doe mijn eigen haar en make-up. Margo helpt me wel met aankleden. Kerst staat voor mij in het teken van gezelligheid.

Mijn moeder woont in de buurt en komt langs bij mijn dochter en mij. We koken samen, eten lekker en doen een spelletje. Ook in de avond geldt een vast tijdstip waarop de thuiszorg komt. Dan is het tijd voor mij om naar bed te gaan. Ik ben ontzettend blij met deze hulp. Want zonder Margo en haar collega’s zou ik letterlijk niet kunnen slapen.”


Ondersteuning én een luisterend oor

Margo de Wolf – Verzorgende IG Thuiszorgteam De Schooten

Margo: “De zorg bij Angelina wordt door twee collega’s gedaan. De één is net even eerder bij de cliënt en doet alvast de eerste handelingen, zoals stomazorg, blaasspoeling en katheterzorg. Samen geven we daarna de persoonlijke zorg: het wassen en aankleden. In de avond doen we de zorg ook samen en zorgen we dat de cliënt comfortabel ligt voor de nacht.

In de aanloop naar de feestdagen geven we altijd wat extra aandacht. Zo hadden we vorig jaar allemaal een mooie broche opgespeld, gemaakt door een collega. We zorgen voor een klein cadeautje met een kaartje. Zoals mooie verlichting waarmee we de kamer van de cliënt in kerstsfeer brengen. Of we knutselen een kaarsjeshouder, waarbij we een kaars geven. Het wordt zeker op prijs gesteld, zo merken we. En we krijgen zelf ook presentjes, we voelen ons vaak echt verwend door onze cliënten! Ik moet zeggen: ik let altijd wel op kleding.

Natuurlijk willen cliënten zoveel mogelijk de eigen regie behouden. Maar als ik een vlekje zie, dan geef ik dit wel mee. Tijdens de feestdagen help ik waar ik kan. Wil de cliënt iets feestelijks aan? Dan verzorgen we dat. Sommigen hebben geen familie in de buurt wonen. Dan maak ik even tijd voor ze, zodat ze hun verhaal kwijt kunnen. Hun verdrietige momenten, maar ook de leuke dingen. Dat vind ik heel belangrijk, dat luisterend oor zijn, zeker als diegene veel alleen is. Maar niet alleen tijdens de kerstdagen, hoor, ik geef mijn cliënten altijd graag een stukje extra aandacht.


Hulp bij je thuis

Ondersteuning bij het douchen of het verzorgen van een wond. Maar ook bij digitale hulpmiddelen als beeldzorg of medido kunnen wij hulp bieden. Onze thuiszorgteams, ergo- en fysiotherapeuten zijn er voor jou en je mantelzorger.

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Samen de beste
zorg dichtbij