“Prettig ouder worden, daar doen we het samen voor”

Binnen Omring werken heel wat moeders en dochters. Zoals Silvia en Josien van der Wal. “Als klein meisje ging Josien weleens mee naar mijn werk om te helpen”, vertelt Silvia (48), sinds 1992 verzorgende IG bij Nicolaas in Lutjebroek.

“Ik heb commerciële economie gestudeerd”, vult Josien (24) aan. “Toen ik klaar was in 2020 zei mijn moeder: ‘Is de afdeling Marketing van Omring iets voor jou?’ Mooi om zo een maatschappelijke bijdrage te leveren. Al vind ik dat het vooral over het werk van de zorgcollega’s moet gaan.” “Maar zonder jullie hebben wij geen werk”, stelt Silvia. “Jouw afdeling zorgt voor nieuwe cliënten voor Omring.” Josien knikt. “Wij zetten de zorg en diensten van Omring zo goed mogelijk op de kaart. Daarbij willen we toekomstige cliënten goed informeren. Onder andere via de website en campagnes. Soms vraag ik mijn moeder om tips of ideeën. Bijvoorbeeld als ik bezig ben met een campagne voor wonen met zorg.”

Familiegevoel

Omring speelt een grote rol in onze familie”, aldus Josien. “Mijn moeder, tante, neef en ik werken bij Omring. Mijn zusje heeft hier gewerkt, mijn opa heeft gerevalideerd bij Nicolaas en mijn overgrootouders hebben daar gewoond.” “Bij ons op afdeling Gouw voelt het ook als familie”, vult Silvia aan. “Als collega’s hebben we veel voor elkaar over.”

Leuk dat we nu collega’s zijn, ook al doen we totaal iets anders


Ook loopt Josien graag mee met zorgcollega’s. Vandaag met haar moeder. “We hebben net Chinees gegeten met de cliënten”, zegt Silvia. “De mensen vonden het leuk dat je hebt geholpen.” “Ik vond het vooral indrukwekkend om te zien hoe liefdevol jij en je collega’s omgaan met de cliënten. Jullie doen je best om de mensen écht te leren kennen: wie ze waren en wie ze nu zijn. Nu ik hier meeloop, besef ik: prettig en waardig oud worden, daar doen we het samen voor. Voor deze mensen.” “Absoluut”, zegt Silvia. “Ik vind het belangrijk dat de cliënten zich volwaardig mens voelen. En dat ze elke dag met een goed gevoel naar bed gaan.” Daar slaagt Silvia goed in. Josien: “Een bewoner zei net tegen me: ‘Je moeder is lief.” “En Josien is een marketeer die de zorg bekijkt met een goede blik én met gevoel”, besluit Silvia. Kortom, een topcollega!

Kom jij ons versterken in de zorg?

Lijk het jou ook leuk om te werken bij Omring? We hebben verschillende vacatures open staan. Bekijk ze hier.

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Samen de beste
zorg dichtbij