Samen kerst vieren bij Omring

Dat je door omstandigheden niet meer thuis kunt wonen, wil niet zeggen dat je het huiselijke gevoel van kerst moet missen. Bij Omring zorgen we ervoor dat iedereen deze speciale tijd van het jaar kan beleven. Zo ook de familie De Wilde.

Voor Greet De Wilde (82) wordt het haar eerste kerst in Den Koogh, één van de Omringlocaties in Den Helder. Nadat haar man Jan (ook 82) haar bijna drie jaar thuis heeft verzorgd, moest ze in februari dit jaar haar vertrouwde thuis verruilen voor een appartement bij Omring. Gelukkig hebben ze daar allebei vrede mee. Meneer De Wilde: “Sinds Greet hier zit, heb ik een andere vrouw! Ze lacht weer en heeft door de goede verzorging veel minder pijn. Daardoor is ze actiever dan de laatste jaren thuis.”

Familiefeest

Het echtpaar, dat al 58 jaar getrouwd is, kijkt erg uit naar de kerst. “We hebben begrepen dat het hier groots wordt gevierd”, vertelt meneer De Wilde glunderend. Kerst is voor hen beiden dan ook een betekenisvolle periode. “Van huis uit was kerst altijd een familiefeest. Gezellig rond de tafel met lekkere hapjes. En natuurlijk een grote kerstboom.” “De hele week klonken er al kerstliedjes door het huis”, vult mevrouw De Wilde aan. “Ook nu. Die zing ik steevast mee, zo kom ik al helemaal in de sfeer.” De kerst die hen het meest bijstaat, is die uit het jaar 1978. “Na een ziekenhuisopname van een paar maanden kwam mijn vrouw in december weer thuis. Ik was zo dankbaar dat we met kerst samen konden zijn. Sindsdien pakken we elkaar zo aan het einde van het jaar even extra stevig vast. ‘Weer een jaar erbij’, zeggen we dan. Daarom vinden we het heel fijn dat we ook hier samen kunnen zijn met kerst, met onze enige zoon Mike, onze schoondochter Elle en onze kleindochter Joy. Het betekent de wereld voor ons.”


Samen kerst vieren bij Omring

Iedere kerst pakken we elkaar even extra stevig vast: weer een jaar erbij!

Geniet van het leven

Mevrouw De Wilde geniet sowieso met volle teugen van alles wat Den Koogh aanbiedt. “Het is zo makkelijk dat er zoveel zorg aanwezig is. De tandarts en de pedicure, bijvoorbeeld. Mijn man of iemand van het verplegend personeel brengt me dan naar beneden en haalt me weer op. Zo fijn!” Ook het activiteitenprogramma valt in de smaak. “Ik doe overal aan mee en vind alles leuk. Zingen, knutselen, het maakt me niet uit. Ik geniet van het leven; het is tenslotte maar even.”

Nooit zat

Soms voelt mevrouw De Wilde zich best bezwaard dat haar man elke dag naar haar toe komt. “Hij zit hier dan maar, terwijl hij thuis ook zijn huishouden heeft. ‘Ben je me nou nooit eens zat?’, vraag ik hem dan. Zijn antwoord is dan altijd: ‘Dat zou je toch ook voor mij doen als ik in jouw situatie zat?’ En ja, zo is het!”


 

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Samen de beste
zorg dichtbij