• • •   Voorwoord

Zin in
het leven

De aftrap van dit online magazine wordt verzorgd door Arthur Brand (77). Een bevlogen Schagenaar, die zich inzet voor de belangen van de cliënten van Omring. “Ik vind het leuk om bezig te zijn en zinnige dingen te doen.”

GEBRUIKSLICENTIE 5 JAAR COMMERCIEEL

Ruim acht jaar geleden werd ik lid van de Cliëntenraad Thuiszorg, waar ik sinds drie jaar voorzitter ben. Daarnaast ben ik lid van de Centrale Cliëntenraad van Omring. Vanuit de Cliëntenraad bewaken wij de belangen van de cliënten. Voor ons staat altijd het cliëntenbelang centraal en de cliënt voorop. Daarbij werken we goed samen met de organisatie. Het klinkt misschien saai, maar alles gaat in goed overleg. Uit enquêtes onder cliënten blijkt ook dat zij zeer tevreden zijn over de zorg van Omring.

Wel en wee

Mijn werk bij de Cliëntenraad zorgt voor zin in mijn leven. Ik vind het leuk om bezig te zijn en zinnige dingen te doen. Ik heb me altijd al betrokken gevoeld bij het wel en wee van de mensen om mij heen. Tijdens mijn werk bij de Koninklijke Marine heb ik geleerd dat het om de mensen gaat. Als leidinggevende had ik altijd interesse in de mensen met wie ik werkte. Diezelfde interesse heb ik nu in de cliënten, maar óók in hun naasten. Want willen we de thuiszorg in de toekomst aan blijven kunnen, dan zijn de naasten van groot belang.

De polder in

Per week ben ik één tot twee dagdelen bezig met de Cliëntenraad. Daarnaast ben ik veel buiten, zeker nu het weer voorjaar is. Ik wandel en fiets graag. Binnen twee minuten ben ik in het mooie buitengebied van Schagen. Ik loop graag in de polder, maar ook op het strand. Verder tennis ik en help ik in het huishouden. Ik wil geen stramme oude man worden en nog zoveel mogelijk zelf doen. Voor mensen die dat niet meer kunnen, is het fijn dat Omring goede zorg en ondersteuning biedt.

Schitterende beesten

Dit online magazine staat in het teken van het voorjaar. Zo lees je bijvoorbeeld hoe u hooikoortsklachten te lijf kunt gaan. Ook is er een mooi verhaal over zeehonden, die door een lezer van Omring Magazine zijn uitgezet in de natuur. Toen bij Petten de nieuwe Hondsbossche Duinen werden gebouwd, zag ik daar regelmatig zeehonden zonnen. Schitterende beesten! Die kun je zomaar aantreffen als je lekker buiten bent in de natuur.

Cliëntenraad: iets voor jou?

De Cliëntenraad Thuiszorg van Omring zoekt nieuwe leden. “Wil jij je inzetten voor het belang van de cliënten? Dan is dit wellicht een mooie functie voor jou. Het helpt als je bij de zorg van Omring betrokken bent, bijvoorbeeld als cliënt of mantelzorger. Maar dit hoeft niet; zelf had ik ook geen ervaring met Omring toen ik lid werd van de Cliëntenraad Thuiszorg”, aldus Arthur Brand, wiens zittingstermijn als voorzitter binnenkort afloopt. Dus ook een nieuwe voorzitter is welkom!