Omring, Thuis 15, Dit doe ik, Natasja Beijert, dagbestedingscoach Gollards Texel, heeft traject gevolgd bij loopbaancoach, labrador Billy, boomerhondje Robbie, poes Garfield
Samen vitaal

Omring wil dat haar medewerkers vitaal zijn en met plezier naar hun werk gaan. Vitale medewerkers voelen zich energiek, nemen verantwoordelijkheid, zijn veerkrachtig en hebben inlevings- en  doorzettingsvermogen. Een vitale medewerker heeft bovendien plezier in het werk. Het programma  Samen Vitaal speelt hierop in. Er zijn (preventieve) trainingen en workshops om medewerkers gezonder en sterker te maken én allerlei activiteiten om het werkplezier te vergroten. Omring biedt bijvoorbeeld de persoonlijke gezondheidscheck, loopbaan- en budgetcoaching aan en ondersteunt zorgmedewerkers die naast hun werk ook mantelzorger zijn.

Verzuimbeleid

Vitale en gezonde medewerkers verzuimen minder en dat is goed voor iedereen. We streven naar een maximaal verzuimpercentage van 6% en willen in 2023 medewerkers die ondersteuning zoeken een compleet programma bieden met kwalitatief hoogwaardige interventies en leveranciers. We breiden het aantal verzuimbegeleiders uit om leidinggevenden, HR-adviseurs en P&O-medewerkers te ondersteunen. Alles met als doel medewerkers zo goed mogelijk te begeleiden.

Collega's vertellen

Wendy Walrecht (De Hoge Hop in Hoorn) vertelt: “Ik heb meegedaan aan de workshop Gezonde voeding en Dikke Dames Schilderen. Daarna hebben we samen gezellig een hapje gegeten. Leuk dat Omring zulke dingen organiseert. Ze doen echt hun best voor ons.”

Kirsha de Vries: “Wij willen een vitale organisatie zijn waarin de cliënt centraal staat, dus de medewerker op één. Met Samen Vitaal dragen we bij aan de lichamelijke en mentale gezondheid van Omringers, maar ook aan zingeving en kwaliteit van werken.”

Natasja Beijert (Gollards, Schuttehoek en Schuttehof. Op Texel): “Ik werk als dagbestedingscoach en vrijwilligersambassadeur. In de coronatijd kwamen er ineens nieuwe werkzaamheden op mijn pad. Ik zette gang-gym op en moest woonassistenten inroosteren, omdat de vrijwilligers niet meer konden komen. Toen mijn werkzaamheden weer normaliseerden miste ik het organiseren en coachen enorm. Dat heb ik bij mijn manager aangegeven en prompt kon ik aan de slag met een loopbaancoach. Die gesprekken hebben me veel inzicht gegeven. Wat wil ik? Wat is belangrijk voor mij, zowel in mijn werk als privé? Op welke vlakken zoek ik verdieping? We zijn uitgekomen bij een opleiding die bij me past: HBO Leiderschap en Verandering in de Zorg, volledig vergoed door Omring!”