• • •   Voorwoord

Een hele mooie dag

OM-Herfst-2022_Voorwoord_04

Dit online magazine staat in het teken van de herfst. Een seizoen waar Mascha Postma, regiomanager bij Omring, blij van wordt. “Maar het is ook een seizoen waarin er meer eenzaamheid is. Voor veel mensen biedt de dagbesteding dan uitkomst.”

Als ik aan de herfst denk, dan denk ik aan de natuur die verandert. Aan mooie herfstkleuren. Aan appeltaart, gemaakt van appeltjes uit onze eigen tuin. Ik denk ook aan wandelen. In het bos, zoals je verderop in dit magazine leest. Of langs het Markermeer of het strand bij Den Helder. Tegelijkertijd is de herfst een seizoen waarin eenzaamheid zich weer meer aandient. De dagen worden korter en we brengen meer tijd binnen door. Hierdoor komen we elkaar minder tegen op straat. Dan is het extra belangrijk om aandacht te hebben voor sociaal contact. Voor veel mensen biedt de dagbesteding dan uitkomst.

Elkaar ontmoeten

De dagbesteding van Omring is er voor ouder wordende inwoners van onze regio die nog zelfstandig wonen. Ook zijn we er voor jongere cliënten met bijvoorbeeld een hersenaandoening. Bij de dagbesteding kunnen mensen elkaar ontmoeten. Je hebt sociale contacten. Je wordt gezien, gehoord. Je kunt een praatje maken. Over het weer, de politiek, wat je maar wil. Daarnaast geeft dagbesteding structuur en iets leuks om naar uit te kijken. Ook voor mantelzorgers is het een uitkomst. Zij hebben meer tijd om hun eigen ding te doen, waarna ze weer extra energie hebben voor hun taak als mantelzorger.

Ik doe nog mee

Als regiomanager van de dagbesteding ben ik heel trots op onze bevlogen collega’s. Zij staan klaar om onze cliënten een mooie dag te bezorgen. Daarbij kijken zij steeds: wat hebben de cliënten nodig? Wat zijn hun wensen en behoeften? Toen ik het met mijn 78-jarige vader over dagbesteding had, zei hij: “Dat is niets voor mij. Ik hou niet van spelletjes en draaiorgelmuziek.” Maar dat is een achterhaald idee. We hebben een heel gevarieerd aanbod met allerlei activiteiten en veel aandacht voor bewegen. En het allerbelangrijkste? Dat is welzijn. Dat mensen het gevoel hebben: ik doe nog mee. Daar zet ik me graag voor in, met al mijn collega’s.

Meer weten over dagbesteding

Wat houdt dagbesteding bij Omring in? Hoe regel je het? En hoe zit het met de kosten? Het antwoord op deze vragen – en meer – vind je op onze website.

Benieuwd naar de ervaring van één van onze cliënten?
Lees hier het verhaal “Niets moet en alles kan”