• • •   Langer thuis wonen

Zo houden we het samen comfortabel en veilig

9E3A4365

Veel senioren willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Omring biedt daarbij ondersteuning. Daarnaast vind je in de Omringwinkel allerlei hulpmiddelen. “Wij helpen je graag om fijn in je vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen”, aldus Nienke Blanken, sales coördinator Klantenservice.

1. Waarom willen mensen graag lang thuis blijven wonen?

“Daar zijn veel redenen voor. Allereerst behoud je je zelfstandigheid. Mensen willen zelf beslissen waar en hoe zij wonen, eventueel met woningaanpassingen. Die eigenheid is een waardevol bezit. Wie is er nu graag afhankelijk van anderen? Daarnaast zijn veel senioren gehecht aan hun vertrouwde omgeving, inclusief alle sociale contacten. Die zijn enorm belangrijk. Tot slot bewaren zij vaak warme herinneringen aan hun woning. Dat maakt afscheid nemen lastig. Wist je trouwens dat onderzoek heeft uitgewezen dat zelfstandigheid je langer fit houdt?”

2. Welke hulpmiddelen biedt Omring?

“Wij bieden onder meer technische hulpmiddelen. Een deurbel met camera bijvoorbeeld. Zo kun je op je telefoon zien wie er voor de deur staat. Wel zo veilig. Sommige modellen hebben ook een spraakfunctie. Dat is handig wanneer je niet zo snel bij de deur kunt komen. Daarnaast helpt Omring de kans op valpartijen te verkleinen. Die kunnen namelijk fatale gevolgen hebben voor iemands zelfredzaamheid. Wij bieden onder meer goede rollators, looprekken, wandbeugels en de cursus Valpreventie In Balans. Na negen gevarieerde bijeenkomsten sta je letterlijk steviger in de schoenen. Met de Omringpas krijg je 20 euro korting.”

De beste sleutelkluizen

Met een sleutelkluis kun je je voordeursleutel veilig buiten de woning opbergen. Hierdoor kan een hulpverlener na een melding altijd naar binnen. Er zijn veel verschillende soorten op de markt. Die variëren in prijs, maar ook in kwaliteit en veiligheid. Omring heeft veel ervaring met sleutelkluisjes. Op basis hiervan hebben wij twee modellen geselecteerd voor de Omringwinkel. Onze eerste keuze is de Puck Keysafe. Deze voldoet aan de strenge eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Onze tweede keuze is de Burton.

puck-kluis

Zes handige tips

  1. Kies voor een sleutelkluisje met het SKG-veiligheidskeurmerk.
  2. Met de Omringpas krijg je 10% korting in de Omringwinkel.
  3. Veranker de sleutelkluis stevig in de buitenmuur van je woning.
  4. Heb je hulp nodig bij het ophangen van de sleutelkluis? Een klusjesman van Klusup kan het dit voor je doen. Met de Omringpas ontvang je 10% korting op het uurtarief en de voorrijkosten.
  5. Kies een veilige cijfercode, dus bijvoorbeeld niet je geboortejaar of postcode.
  6. Verstop niet ‘voor de zekerheid’ nog een sleutel onder de deurmat of bloempot.

Heb je nog geen Omringpas? Bestel ‘m hier en profiteer van vele kortingen!

3. Helpt personenalarmering om langer zelfstandig te blijven wonen?

“Jazeker! Met personenalarmering maak je met één druk op de knop een spraakverbinding met een vriend, familielid of Omring-medewerker. Dat geeft een veilig gevoel. Vooral bij mensen die eerder al eens zijn gevallen, of die soms niet uit bed kunnen komen. Op onze website staat een duidelijk filmpje hierover. Het nieuwste snufje op dit gebied is valdetectie. Valt iemand, bijvoorbeeld een bewoner met dementie of epilepsie? Dan wordt automatisch alarm geslagen. Omring biedt ook sleutelkluizen aan.”

4. Hoe kan Omring nog meer ondersteunen?

“Veel ouderen maken gebruik van onze thuiszorg. Onze zorgprofessionals in de wijk helpen bijvoorbeeld met douchen, aankleden of wondverzorging. Omring biedt ook medicatiehulp en Maaltijd Thuis aan. Het is allemaal maatwerk: precies wat iemand nodig heeft om prettig thuis te kunnen blijven wonen. Dat geldt ook voor mensen die een medische ingreep hebben ondergaan. Voor hen is er gespecialiseerde revalidatiehulp. Voor overige ondersteuning hebben wij een onafhankelijk cliëntondersteuner. Die kijkt naar de mogelijkheden die passen bij jouw persoonlijke situatie. Wij kunnen je ook naar de juiste organisaties verwijzen. Bijvoorbeeld voor een traplift.”

Stabiele rollator

De rollator Topro Olympos ATR Off Road is een lichtgewicht rollator die comfortabel in gebruik is. Door de schokabsorberende off road wielen rij je makkelijk over alle wegen heen. Zelfs in het bos of over grindpaden.