LKGF_BrendaKooktBoek_Lifestylefotos-2

• • •   Pompoen in de keuken

Brenda
kookt

Brenda uit Grootebroek is het ­gezicht achter Brenda Kookt, met bijna 60.000 volgers op Instagram is dit hét inspiratie­platform voor thuiskoks. Brenda trakteert je op drie heerlijke herfstrecepten met pompoen!

Zoete pompoenbroodjes-Ontbijt

Zoete pompoenbroodjes

Zondag. Dé dag voor een uitgebreid ontbijtje, met lekkere broodjes. Vandaag deel ik ultieme herfstbroodjes, namelijk zoete pompoenbroodjes. Iedere herfst moet ik iets zoets doen met pompoen. Maar dat was er deze keer nog niet van gekomen. Tot nu. Deze keer gaan we voor lekkere, zoete broodjes, pompoenbroodjes.

Dit zijn cinnamon buns, met een twist! Zonder kaneel. Met pompoenpuree, koekkruiden (of pumpkinspice) en donkere basterdsuiker. Bij de broodjes maak ik een topping van roomkaas.

Super easy om te maken, namelijk met croissantdeeg. Bereid je liever zelf het deeg van de broodjes? Check dan dit recept.

Boerenkoolsalade met rode biet en pompoen

Boerenkool, maar dan anders bereid dan je gewend bent. Ik kan je super veel vertellen over deze lekkere boerenkoolsalade met rode biet en pompoen, maar eigenlijk moet je het luisteren in plaats van lezen. In een podcast-aflevering ga ik aan de slag met dit recept. Ik neem je mee in de bereiding, geef tips om een wintersalade te maken en test twee dressings bij dit recept. De link vind je op mijn site (klik hieronder op ‘Bekijk recept’).

De boerenkoolsalade met rode biet en pompoen is een ideale salade voor de donkere maanden. Licht-zoete gegrilde biet en pompoen, met romige ricotta en pijnboompitjes.

De honing/mosterd/balsamicodressing is mijn favoriet, maar als je van pittig houdt dan is de andere dressing voor jou misschien nog lekkerder.

Boerenkoolsalade-Lunch
Herfstpasta-Diner

Herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen

Eigenlijk is de uitgebreide titel van dit recept: Vegetarische herfstpasta met champignons, spinazie en pompoen. Een perfecte pasta voor deze tijd van het jaar, die op een kleine dingetje na zelfs helemaal plantaardig is. De pasta is een ideale makkelijke maaltijd.

Pasta en spinazie is altijd een goed idee, en champignons erbij doen het ook goed. De champignons zijn de hero van dit gerecht. Ze zorgen ervoor dat je het vlees niet mist.

Als extraatje voeg ik geroosterde pompoenblokjes toe, met als finishing touch geroosterde pijnboompitten en geraspte Parmezaan.

De Parmezaan is wat mij betreft onmisbaar in dit recept, maar dus niet plantaardig. Vervang dit voor een plantaardige variant of laat dit weg als je liever vegan eet.