Vrijwilliger Els Haring Morsch

Onder de mensen, voor de mensen

De zorg zou de zorg niet zijn zonder al die fantastische vrijwilligers. Mensen die geheel belangeloos hun tijd en aandacht geven aan de medemens. Els Haring Morsch is zo’n vrijwilliger. Als 70-jarige heeft ze nog energie genoeg om maatje te zijn voor haar voormalige dorpsgenote Corrie.

“Vrijwilligerswerk is me met de paplepel ingegoten”, lacht Els. “Als 15-jarig meisje nam mij vader me mee naar de vereniging. Sindsdien heb ik veel verschillende taken en functies vervuld. De laatste tijd wilde ik wat anders. Meer persoonlijk contact, van mens tot mens. En juist toen zag ik via Facebook een oproepje van Omring voorbijkomen voor een maatje in Wijdenes, het dorp waar ik ben opgegroeid. Sindsdien ga ik eens in de vier weken op stap met Corrie. Zij is zelf zestien jaar vrijwilliger geweest bij Omring. En nu ze wat meer hulpbehoevend is, ben ik er voor haar.”

Vrijwilligers bedankt!

Omring dankt alle ruim 1.400 vrijwilligers die in 2023 weer het verschil in het leven van een ander hebben gemaakt. Door jullie toewijding en motivatie kunnen we onze cliënten stimuleren om de dingen te blijven doen die ze willen doen, en daarbij goede, warme
zorg bieden.


Over de top

“We kletsen veel. Voornamelijk over vroeger, hoe het leven was in Wijdenes. We hebben dan ook aardig wat gemeenschappelijke kennissen. En vaak gaan we samen een stukje rijden, zoals vandaag naar Intratuin. Dan doen we een rondje en drinken we gezellig een kop koffie. Zeker nu de kerst in aantocht is, is het leuk om in een tuincentrum te zijn. Zelf ben ik echt dol op kerst. Bij mij thuis is het dan ook van onder tot boven versierd. Van de tuin tot in de gang en op het toilet, lekker over de top.”

Echt een cadeautje

“Het leuke aan mijn contact met Corrie is dat het geen eenrichtingsverkeer is. Ik help Corrie soms met haar laptop en zij knipt voor mij dingen uit de krant, over mijn familie bijvoorbeeld. En als ik haar een kaart stuur voor haar verjaardag, waardeert ze dat enorm. Dat iemand dan blij en dankbaar is, is echt een cadeautje.”

Vrijwilliger Els Haring Morsch portret

Ook vrijwilliger worden?

Wij zijn altijd op zoek naar mensen die gemotiveerd zijn om hun tijd en talent in te zetten voor anderen. Kijk hier voor meer informatie.

Deel dit artikel

Vergelijkbare berichten

Samen de beste
zorg dichtbij